Créme de la Cicci - en personlig blandning Tillbaka till startsidan

FunderingarVem är Cicci?FamiljenMina hemtrakterSkrivetBlandatMedia och KommunikationÄldreomsorg och vårdNatur& MiljöTrädgård

Harry Lindahl

Harry Lindahl

Jag minns inte så mycket av min morfar. Han dog när jag var fyra år. Jag lär ha suttit i hans knä och jag lär ha tyckt mycket om honom. Han stack sitt finger i min mage och sa "pip" varje gång vi sågs och jag har fått höra att det gjorde att jag trodde att det bodde en liten fågel i min mage... :-)

Morfar var pingstkyrkopastor och han har predikat på många platser i landet. I Nora, Kristianstad, Växjö bland annat. I Göteborg har ha predikat i många pingstkyrkor runt om i stan.

Förutom pastor var han även konstnär och målade hav. Vågor och hav, oroligt eller mer lugnt men alltid vågor. I ungdomen arbetade han på båtar och han höll på att gå på en mina en gång.

...och författare ska tilläggas. Morfar skrev en bok om hur han blev frälst. Den heter En moders bön och bitvis är den riktigt spännande. Som till exempel historien om minan som nämndes här ovanför...

Filadelfiakyrkan i Nora
Min morfar predikade på flera platser. Bland annat i Sverige, England och även i USA. Han var personligen bekant med Levi Petrus. I Filadelfiakyrkan i Nora till vänster predikade han som nyförälskad i min mormor som även hon htte Nora.
Morfar när han var ung
Typisk Harry Lindahl-tavla

Som ung var morfar sjöman och havet hade en stark dragningskraft på honom. Motivet till vänster finns i ett otal varianter. Vågor, höga, lugna, oroliga, mörka eller ljusare i olika faser och under olika himmelsvarianter.

Denna tavla har jag fått av min pappa. Den hade han fått av mormor för länge sedan.

Ett annat Harry Lindahlmotiv

Till vänster: en av mina favoriter. Jag ska ta ett bättre foto på den en annan dag i dagsljus. Denna bild får ligga här så länge...