Créme de la Cicci - en personlig blandning Tillbaka till startsidan

FunderingarVem är Cicci?FamiljenMina hemtrakterSkrivetBlandatMedia och KommunikationÄldreomsorg och vårdNatur& MiljöTrädgård

Eleonora "Nora" Lindahl

Nora Lindahl

Mormor växte jag upp med. Hon gjorde de allra goaste pannkakor man kan tänka sig. Köttbullar och kokt torsk med äggsås är en annan specialité från min barndom.

Mormor föddes i Dalarana och flyttade sedan till Stockholm men till Dalarna åkte hon varje år. Hennes far köpte en tomt i Duvnäs utanför Borlänge och där stod från början en barack som byggdes till och förvandlades till ett riktigt "Villavillerkulla". Mormor och hennes mamma drev Duvnäs Pensionat där i många år.

Jag var i Duvnäs varje sommar med mormor under min barndom. Hon hyrde ut både i vita villan och i två härbren som fanns i anslutning till det stora huset. Tyskar och folk från hela Sverige hyrde där.

Mormor var inte så bra på engelska men hon kunde tyska. Hon var djupt troende och vi fick ofta följa med henne till tältmöten när vi var små. På vinterhalvåret när vi besökte henne i Göteborg, i Långedrag, fick vi ofta följa med till Smyrnakyrkan. Jag minns fortfarande hur jag satt där i mina finkläder och fick halstabletter.