Créme de la Cicci - en personlig blandning Tillbaka till startsidan

FunderingarVem är Cicci?FamiljenMina hemtrakterSkrivetBlandatMedia och KommunikationÄldreomsorg och vårdNatur& MiljöTrädgård

Funderingar från 2003-05-29

2004-04-20

Härligt med knoppar och vårblommor!! Äntligen varmare!!!

Vi har varit i Skåne hos goa Benny o mysiga Dana. Tillsammans med dem åkte vi runt och sög i oss själsliga förnödenheter. Konst, kulturlandskap, historiska platser och inspiration till trädgården. Precis vad vi behövde jag och Tommy. Lite avbrott från vardagen och miljöombyte. Jag har lagt ut fler bilder från påskhelgen i mitt digitala fotoalbum. Tuppen här bredvid plåtade jag hos en konstnär som målade underbara lantmotiv. Han är en vän till Benny och i hans trädgård pickade några hönor och sprätte den här tuppen. Jag tror han höll sig i beredskap ifall jag och min kamera var farliga. Det gjorde att han bröstade upp sig och blev ännu stiligare. Så jag tackar för den fina bilden herr tupp! :-)
Under tuppen är det en bild på Vannaröds slott. Dana är där och fixar med trädgården. Till vänster om slottet från där jag stod när jag tog bilden ligger en jättefin trädgårdsanläggning. Skulle vara kul o se hur den blir i sommar...

Under tuppen är det en bild på Vannaröds slott. Dana är där och fixar med trädgården. Till vänster om slottet från där jag stod när jag tog bilden ligger en jättefin trädgårdsanläggning. Skulle vara kul o se hur den blir i sommar...

Hemma igen fixade Tommy med altanen. På bilden längst ner äter vi middag ute. När Tommy vårgrejar altanen så blir det som inomhus. Eller hur? Han e för go! Lamporna har han dragit ledningar och kontakter till själv. Han är ju elektrikerutbildad... *s*

Vi har handlat till trädgården. Buskar och blommor. Mina fröer e snart färdiga att planteras om i krukor och vi har gått första promenaden nere vid sjöarna idag. De bilderna kommer ut i mitt album snart... Hinner nog inte det idag. Nu är klockan alldeles för mycket! Måste sluta! Goa älskade Tommy kommer hem från jobbet snart o barna ska i säng fort som ögat! *ler*

2004-04-04

Nu börjar det kännas mer o mer vårlikt. Krokusar, flyttfåglar (vi hörde tranor för några dagar sedan) och tussilago!! Härligt!

I lördags spelade Ruben innebandy hela dagen och jag var med och plåtade! *ler* Ska lägga ut bilder från den dagen på Rubens sida tänkte jag... Så håll utkik!

Om du är här och läser så kan jag ju passa på att tipsa dig om mina fotosidor. Klickar du på fotoalbum och bilder här till vänster i menyn och sedan på digitalbilder så finns de senast publicerade där. Kika gärna! Skriv sedan vad du tyckte i min gästbok så blir jag glad. :-)

När jag och Tommy var ute med vovvarna fann vi den här krokiga tallen. Visst är den härlig. Hemmavid tog jag bilden på hortensiagrenarna precis i husknuten vid altanen. Det är en gatlykta som precis tänts i bakgrunden. Bilden blev helläcker tycker jag!

Min finaste bild de senaste dagarna är på en av mina frösådda bäbisar. Den sträcker sig mot ljuset från fönstret i garaget. Den finns att titta på om du klickar på Digitalbider 12. Det kommer fler bilder hela tiden... Ju mer vår desto roligare att ta med kameran ut! *ler*

Skatan sitter på en tom hållare till balkonglådor nere vid friggeboden. Den sa nog något precis när jag klickade av bilden. I alla fall ser det så ut! *ler*

Nä... nu ska jag gå och lägga mig. Barnen ska till skolan i morgon igen. Nästa gång det blir måndag har de påsklov.

2004-03-30

En glad helg i Götet e aldrig fel! *skratt* Vilka bröder jag har... ja ja... *asg* Kul hade vi i alla fall! Inte lätt när man kommer en kvart för tidigt och ljuset e tänt fast ingen e hemma! Hahahaha...

Eva och jag var på Myrorna på lördagen innan vi åkte hem och fixade god middag med dessert o allt! Det är kul att gå omkring där inne och rota! Vi fann kläder som man inte skulle kunna hitta någon annanstans.

Det är kul när man känner varandra oxå. Eva lyfte upp ett par skor och frågade om inte det var ett par "Cicci-skor". Det var precis vad det var det, de passade för kvällens syften alldeles utmärkt! Nya kostade de säkert minst några hundralappar mer än jag gav för dem. Det är det som är charmen med second hand. Man kan hitta riktigt fina saker för en spottstyver! Min påse med två tröjor, byxor och skorna gick på 250:- kronor! Lagom!

Idag har jag och Tommy varit in till Karlstad och handlat. Mat och lite annat småplock. Det är så mysigt att traska runt i affärer med honom. Solen sken på oss oxå och det är ljust när klockan är halv sju! Härligt!!!! *ler*

I natt jobbar han så jag får sova själv. Men i morgon bitti när väckarklockan ringer är han här igen. Goa goa Tommy! Vi har det sååååå bra, jag och barnen! Inget är helt problemfritt men vi har det i grunden bra här och det är viktigt!

Måste skriva det igen:

JAG ÄLSKAR DIG SÅ MYCKET TOMMY!!!!

2004-03-25

Ibland längtar jag mycket efter något mer intellektuellt stimulerande än att gå här och ta hand om hushåll. Ibland är det så skönt att bara njuta av livet.

Att ta en öl med goa Tommy när barnen har lagt sig och glo på nåt på TV. Hm, det var längesedan vi löste korsord nu... Kanske dags snart igen? Att ta en promenad med hundarna eller åka med till Erikas häst.

Kameran är med mig ofta och mycket. Det är så roligt att plåta och leka med den. Trots att den kostade mycket så är den värd varenda krona! Den ger mig något eget att pyssla med.

Jonatan har köpt sig en webbkamera och ibland kan jag vinka till mina syskon i Göteborg! Kul!! *ler*

Fröerna jag har satt har tittat upp och jag hoppas jag lyckas få dem att överleva så jag får plantera dem i trädgården! Jag ska så fler frön. Mer blommor! Mycket blommor! Lääängtar...

Jag tänker då och då på framtiden och undrar vad jag ska göra med mitt arbetsliv. Det vore så bra om jag kunde hitta något jag får ut vad jag behöver av. Jag vill ha ett intressant och stimulerande arbete och goa jobbarkompisar.

Äldreomsorgen känns bara motigt. Hade jag körkort kunde jag kanske tänka mig att arbeta i kvällspatrull eller något men absolut inte dagtid på någon enhet med boende igen! Nej!

Jag har skickat efter katalogen från Karlstads universitet och funderar på om det skulle gå att läsa igen? Ekonomin är ju inte så där jättebra när man pluggar och så vet jag inte om jag skulle kunna få studielån igen...?

I maj hör de nog av sig från en annan utbildning som jag sökt oxå. Journalist. Om jag ordnar med körkort så blir det lättare för mig om jag kommer in där. Det blir annars att ta bussen till Karlstad och sedan byta till en annan buss. Mycket åkande i så fall. Men det var det ju till Uddevalla från Göteborg oxå... Då gick det ju bra så det gör det säkert nu med.

Du Tommy! Vet du en sak? *ler*

Jag älskar dig! Goa du!

2004-03-18
Ännu mer vår!!!!

Idag var det 17 grader på altanen!!! Jösses! Härligt! Varmt! Snart sommar!!

Tommy har jobbat med altantaket. Det regnade in där i somras när det kom skurar. Hoppas han grejat det nu för det var inte så kul när dynorna blev våta i möblerna där ute.

Krokusarna tittar upp ur marken och knopparna börjar komma på klätterhortensian. Det luktar vår när man är ute och går.

Vad jag längtar tills jag får börja krafsa i rabbatterna. Jag har sått frön och det har kommit upp både lobelia, stockros, lejongap och slingerväxter. Det ska bli ännu mer frön har jag bestämt. Det är så roligt när man ser dem bryta sig upp genom jordytan. Livets kraft är obändig! Så är det!

Ruben har haft hosta hela veckan. Idag verkar han bättre men inte helt bra. För någon vecka sedan beställde jag en extra kontroll till hans x-box. Han har betalat den själv med sin veckopeng!

Igår fick jag ett mail att den var på väg. Det såg för härligt ut när han satt där i köksfönstret och spanade efter postbilen. Matilda gjorde honom sällskap. Det blev en riktigt fin bild tycker jag! *ler*

Jag får nästan dagligen mail från ett antivirusföretag. I dessa mailen står då och då ett citat. Jag avslutar mina funderingar den här gången med dem.

"The cause is hidden. The effect is visible to all."
Orsaken är gömd. Effekten är synlig för alla.
Så är det ofta. Och ofta är det effekten eller symptomen på något man behandlar och mer sällan orsaken....

"The greatest mistake you can make in life is to be continually fearing you will make one."
Det största misstaget man kan göra i livet är att ständigt vara rädd för att göra ett. Så sant som det var sagt! Tänk att gå omkring och vara en fegis genom livet! Sorgligt!

2004-03-09

VÅREN ÄR PÅ VÄG!!!!

Det första vårtecknet är väl att Stefan fyllde år igår på internationella kvinnodagen! Grattis Stefan! Hoppas livet e vänligt mot dig och att du haft en bra födelsedag! Grattis!!!!

Det har kommit upp några tappra tulpaner invid husväggen mot söder! Nu är det vår snart!!! Fantastiskt!

Tänk vilken livsvilja! Minusgraderna på natten har inte lyckats kväsa dem. Nä de står ändå där! Sträcker sig mot den allt mer värmande vårsolen!

Ikväll när vi var ute med vovvarna såg vi norrsken! Häftigt! Det vandrade fram och tillbaka utmed en kant, ibland starkare ibland svagare! En upplevelse!

Naturen visar att den har eget liv på många sätt! Detta liv måste vi människor vara rädda om. Vi har makten i vår hand att förstöra alltsammans. Ibland blir jag mycket frustrerad över det kortsiktiga ekonomiska tänket som för det mesta får råda! Grrr!!!

Barnen har oxå stått för vårtecken här! Erika och en kompis målade hela garageuppfarten med kritor! En härlig syn när man öppnar ytterdörren! *ler* Tänk så roligt de hade! Innan det hade de picknick på friggebodstaket. Något de gillar tjejerna. Apelsindricka och kex och så sitta där uppe och småfnissa! :-)

När Ruben och jag skulle gå till en kompis till honom satt en skata i en björk. Kunde ju inte låta bli att ta ett foto... Visst e den fin?

 

Vi har det så bra här jag och barnen! Goa Tommy! Tack för att du är du! Att ta en öl med dig på kvällen vid TVn är helmys! Igår skrattade vi gott när vi lekte med Jonatans webbkamera och skojade med Christian. Det var kul!

Du e oxå go Christian! *ler* Skål på dig!

 

 

2004-03-01

Mars månad redan... Tiden flyger när man har roligt! :-)

Det börjar kännas nu att jag behöver göra något mer än bara vara hemmafru. Ibland blir jag mycket rastlös... Inte lätt!

Om jag inte får något jobb blir det mer studier för något ska jag göra. Men jag vill inte tillbaka till något dagjobb inom äldreomsorgen! Ska det vara där så får det bli natt eller något annorlunda. Dagtid, heltid blir det INTE!!! Nix!

Jag jobbar gärna heltid om jag får göra något jag vill göra. Det är inte tanken på heltid som hfår mig att se rött när det gäller äldreomsorgen. Nej, det är tyngden, ansvaret och det omöjliga i att få känna arbetstillfredställelse när inte tiden räcker till för det. Att aldrig få ge tillräckligt till de gamla utan hela tiden vara tvungen att rusa vidare och fylla huvet med allt man måste göra förutom det man vill göra för dem! Tänk att kunna ge dem tid! TID! Det är det som saknas inom äldreomsorgen som det är idag! Kroppsliga behov måste prioriteras före själsliga.

Nog om detta nu!

Barnen har haft sportlov den här veckan och jag har varit befriad från att behöva gå upp på morgonen. Nu börjar allvaret i morgon igen. Vi får väl se om de kan vrida dygnet rätt igen och komma upp i tid.

En dag var Tommy, Ruben och Erika plus kompisar iväg till Örebro och Gustavsviksbadet. Det blev en lång dag med mycket innehåll för dem. Jonatan och jag var hemma och fördrev tiden vid varsin dator! *ler* Vi har ju bredband nu och nätverk så vi kan sitta online på två av våra tre datorer. Kul!

En dag gick jag och Ruben på bio. Folkets hus här i Forshaga. Tänka sig, det var kö ända ut på parkeringen och vi kom inte in. Det blev fullt! Men som tur var körde de en extra föreställning så vi fick se Björbröder i alla fall! En go film! Sensmoralen var att man ska sätta kärleken först i livet framför upprättelse och hämnd! Fint tema tycker jag! För så är det, kärleken är meningen med livet! Utan den blir vi inte fler. Utan kärlek kan vi inte ta hand om varandra och vår planet! Så enkelt är det! Det svåra är att älska och förlåta även när vi känner oss trampade på...

Men skam den som ger sig....

2004-02-12

En mysig kväll med god mat och dryck och trevligt sällskap i Svanesund. Sedan en underbar kväll, natt på hotell i Götet! Mmmm.... Bättre Alla Hjärtans dag kan man inte ha! *ler*

2004-02-12

Igår hade vi kalas för Robbin. Han fyllde 13 i fredags egentligen men det var först igår vi kunde ha kalas för honom här hos oss. Det är så mysigt när de kommer allihop. Tommys föräldrar och bror och så alla barnen oxå. Igår kväll var det kompisar här oxå. Så det var många barn och mycket liv i luckan.Så mysigt!! I natt har vi haft alla fem barnen här och det känns alltid så roligt när det blir så! Nu var det länge sedan sist...

Tårta, kaffe, "farmorbullar" och kakor. Å så sjöng vi oxå naturligtvis! *ler* Grattis Robbin!!

I morgon är det fredag. Då ska Jonatan och Ruben till pappa och den här helgen kör vi dem ner i bil. Ska bli härligt att åka bil med Tommy o barnen igen. Halva vägen brukar de klara utan gnäll. Sedan kommer det väl antagligen suckar och stön över att vi aldrig är framme men i det stora hela brukar vi ha mysigt i bilen.

En helg i Götet med Tommy är ju inte helt fel heller. Först ska vi åka och träffa lille Alfred och hans föräldrar och sedan en natt för oss själva... *ler*

2004-02-09

På lördagar när Erika är hos oss åker vi till ridskolan med henne. Jag minns hur det var för mig. Nervös varje gång. Inte nervös kanske men fjärilar i magen för att jag inte visste vilken häst jag skulle få, vad vi skulle göra och om jag skulle göra bra ifrån mig eller inte. Att sitta där på läktaren och titta på dem ger mig ett längtans sug i magen. Längtar efter att själv få rida runt där inne och jobba mig svettig för att få hästen att göra som jag vill. Det är ändå en viss känsla det där...

De är så duktiga tjejerna i Erikas grupp. Och Erika oxå. Fast Erika tränar ju nästan varje dag på det där med hästar. Hon har ju hand om en liten ponny som hon rider och sköter. Tänk om jag hade fått göra det när jag var liten... Då hade en stor dröm gått i uppfyllelse. *ler* Mamma som alltid var så antidjur när vi växte upp. Ja ja ja sa hon bara när jag drömde mig iväg om en egen häst.

Som jag känner nu har jag inte lust att ha egen häst. På sin höjd kan jag tänka mig att gå på ridskola en gång i veckan eller kanske vara medryttare en eller ett par dagar i veckan på en snäll häst. Att ha ansvar helt och hållet för en häst som i så fall får stå långt hemifrån låter inte lockande. Först måste jag ha körkort och sedan ska det finnas tid och pengar till det oxå. Men en vacker dag när barnen blivit stora och ekonomin tillåter så kanske... Eller näe.. Inte äga en häst. Bara låna en i så fall.

Sitter o lyssnar på "Av längtan till dig".... Tänk att varje gång jag hör den så kommer den där känslan. Den texten sätter fingret på hur det är och har varit under alla dessa år! Då kommer tanken direkt igen på hur fantastiskt det ändå är att jag bor här hos en man jag tänkt så mycket på under 20!! år! Varje år 18/1 har tanken funnits där, Hur har Tommy det? Jag har tittat tillbaka i almanackor genom åren och det datumet är alltid markerat. *ler* 1985 kom sista brevet från Tommy... Men tiden gick och nu bor jag här med denna underbara människa som jag älskar så mycket! *glaad*

 

2004-02-05

Jag tog fler bilder och som vanligt finns de att se under rubriken fotoalbum bilder till vänster i menyn...

Just för tillfället känns det mest som om jag väntar på fortsättningen här hemma. Det känns som om jag vet hur jag ska hantera alltsammans men teori kan vara en sak och praktik något annat så den som lever får se hur det går... Vad som än händer så ska vi hjälpas åt Tommy och jag.

Det händer ofta att jag förvånas över den relation jag och Tommy har. När yttre påfrestningar blir tunga. Problem relaterade till barnen. Antingen de bråkar eller sånt relaterat till deras andra förälder på det ena eller andra sättet. Ja då kan det kännas jobbigt ett tag men varje gång går vi starkare ut ur krisen känns det som. Hitintills har det ibland blivit stora påfrestningar till och från och ibland har det kännts jättejobbigt. Men det enda som verkar hända med oss, med Tommy och mig är att vi kommer närmare varandra och kärleken blir starkare ändå. Vi har varandra oavsett VAD och det är både tröst och styrka när det krisar till sig! Känns så fantastiskt underbart att ha det så här! Goa goa Tommy!

Jag älskar dig Tommy!!

2004-02-03

De är katter hemma hos Eva i Majorna. I helgen har de haft sällskap av mig. Första natten höll Felicia, svartgulvit, mig vaken till och från tills jag stängde ut henne från Emmas rum. :-) Andra natten stängde jag båda katterna ute!

Vi har snackat skit, ätit på restaurang och dragit runt på IKEA. Precis vad jag behövde. Lite annan luft och att få lufta mina tankar om saker o ting. Tack Eva för att du finns och för en trevlig helg! :-) O du... det e snyggt med cykelbyxor! *flabb*

Jag har tagit lite kort med min digitalkamera som jag lagt ut under foton och bilder... Kika!

Jag har det så bra här uppe i Värmeland! Tommy är underbar och jag älskar honom sååååå mycket! Att få komma härifrån då och då och få längta efter honom igen gör mig bara gott känner jag. Tänk för ett år sedan vaaaaad jag längtade efter Tommy då och vilken plåga det var då. Nu blir lite längtande då och då bara som en extra krydda!

Nä nu ska jag sluta skriva för jag ska lägga ut bilder o det här o sedan stänga av datorn!

Ha de bra i vintermörkret! Men snart snart kommer våren med stormsteg! Lääääängtar!!!!!

2004-01-28

JIPPIIEEEEE!!!!!!

Inget ont som inte har nåt gott med sig!! Datorn fick ett spel o fann ingen hårddisk. Sedan dök det virus på oss som stängde ner nätet. Alltsammans resulterade i att vi fick formatera om C på Tommys dator. Och vips, ja då fungerade wsftp igen!!! *glaaaaad*

Livet e inte bara en dans på rosor så då e de så skönt när det blir så att bitar faller på plats så att något äntligen blir som man vill! Det här hjälpte mig jättejättemycket! Behövde verkligen kunna leka med min hemsida igen! Nu har jag lagt ut lite bilder som jag tagit med min rätt så nyinköpta digitalkamera! Håller fortfarande på och lär mig alla funktioner men lite har jag lärt mig. Och är det nån bild som inte blir så bra kan man ju trolla lite i photoshop o så vips så blir det så bra! *ler*

En vän till mig skickade mig ett citat som jag gärna delar med mig och skriver under! Avslutar med det för jag ska gå o sätta mig hos Tommy i soffan och mysa nu... Har inte tid o skriva mer! Det gör inget för nu kan jag skriva oftare i alla fall! *göööörglaaaad*

You are in charge of your mind; it doesn't control you.
Begin to monitor what you are thinking.
Own your thoughts and know that u can change them.
You can choose to have positive, uplifting thoughts or negative, judgemental thoughts.
Be open to who you really are.
Acknowledge what you feel.
Be an explorer and listen to what is behind the feeling.
Never deny your feelings.

...det där sista är det viktigaste! "Magen", "hjärtat" det vill säga ditt allra innersta är det jätteviktigt att du har kontakt med. Förneka ALDRIG dina innersta känslor och följ vad din inre röst säger till dig så blir allt så bra det kan bli! Och du, tänk på att det inte är DITT bästa som är det enda rätta alla gånger....

2004-01-18

Grattis på födelsedagen älskade Tommy!

Igår hade vi gäster på tipslördag och middag med tårta. Idag har din familj varit här och det var mysigt alltihop! *glad* Dina föräldrar är så goa båda två och dina barn är oxå jättegoa allihop! Niffe e mysig o det är Jennie oxå (synd att hon inte var här hon oxå igår)! Allihop älskar vi dig var och en på sitt sätt lika mycket! Du är lätt att älska goa du!

Livet här i det röda huset med vita knutar är å ena sidan helt underbart. Vi har det så fantastiskt bra här jag och mina barn. Allt är över förväntan bra! Jag känner att mina barn är mer harmoniska än de varit på mycket länge. I alla fall för det mesta. Det är klart att även barn har bra och dåliga dagar.

Men även om livet här är fantastiskt bra på många många sätt så finns det ju inget som inte har en baksida oxå. För det mesta är baksidan i balans med framsidan som tur är. Så länge det är så är det inte svårt att rikta blicken framåt och se postivt. Det är bara ibland som de problem som finns kan kännas mycket tunga och svårlösta. Men skam den som ger sig. Problem är till för att lösas. Och lösningen ska vara till allas gagn inte bara för en.

Jag läste någonstans att det tar ett år för en familj som vår att finna sina platser och få balans i tillvaron. Den delen tycker jag för det mesta verkar falla på plats och fungera. Det är bara så synd att inte ALLA barnen är här oftare. Men nu är det som det är med den saken...

Sedan finns det även andra svårigheter som vi har framför oss jag och min älskade goa Tommy. Men jag står bakom honom och ska stötta och trösta honom så långt det är möjligt. Det är en självklarhet för mig!

2004-01-02

Ett nytt år igen!

Det blir inte så ofta nu som jag får min hemsida uppdaterad. Dels beror det på att jag inte själv kan föra upp filerna till servern och dels på att jag prioriterar annat. Det blir mycket med barnen och hushållet och sist men inte minst Tommy som går före. Ibland har jag ett stort behov av att skriva men får ingen tid över. Det är lite tråkigt men men....

Julen blev jättemysig mycket tack vare min syster och hennes familj och mamma. De kom dagen innan julafton och stannade till juldagen. 23/12 kom även Cattis gamla kompisar här i Forshaga. Roligt! Jag har ju träffat några av dem sedan jag flyttade hit i somras men att ha dem hemma i köket var roligt! Tänk när de allihop var småtjejer som sprang omkring på gatan i Skived och lekte! *skratt* Och nu satt vi här och pratade om barn, äktenskap och jobb och studier! Vuxensnack! *ler*

Lilla goa Lina förgyllde deras besök här än mer! Hon är ett riktigt charmtroll! När tomten kom stod hon där och såg uppfodrande på honom och ville ha fler julklappar! *skratt* Cattis har tagit en del digitala bilder och kanske kan jag få lagt upp några av dem här på min hemsida oxå så småningom...?

Juldagen kom Tommys barn och mamma och bror oxå. Då vart vi ännu fler! Jätteroligt! Jag hade gärna haft dem alla här hela julen. Alla tre dagarna. Men det finns ju många man ska dela upp sig på under jul. Detta året firade Tommys barn julaftonen med sin mamma. Nästa år när de ska vara med oss är mina hos sin pappa. Ja ja... Vi får se hur vi gör det här i fortsättningen. Vore ju roligare att ha alla barn hos oss samma jul.

Helgen mellan jul och nyår var det dop åxå. Lille Alfred. Så det blev en tur ner till kusten och Svanesund. Jättemysigt! Jobbigt men helmysigt! Vi, jag, Erika och Tommy, åkte ner på lördagen, hämtade Jonatan och Ruben hos deras pappa. Åkte vidare till Svanesund och var med på dopet, sov över och åkte hem morgen efter. Tommy skulle jobba eftermiddagen så det blev en tidig hemresa.. När vi skulle lägga oss på kvällen sedan kändes det hela som en dröm. Det var ju bara ett dygn hemifrån.

Igår fyllde Ruben 9 år!!! Jösses vad tiden går! Hans födelsedag blev ju inte som de brukade nu när vi bor här uppe. Eftersom Ruben fyller en dag när folk oftast är trötta och dagen efter nyårsfirandet så lockade vi hem gäster med middag och tårta. Men alla som lärt sig att det är tradition bor ju i Göteborg. Efter skilsmässan så hade jag kalas som de innan i min lägenhet. Det fungerade nästan lika bra som genom åren när familjen var hel. Men jag kan ju inte bjuda hem vänner och familj hela vägen hit. Kanske kan jag bjuda hit fler nästa år när han fyller tio? Vi får se... Det finns en del trevliga föräldrar till klasskompisar i hans klass... Kanske kan man bjuda hem dem med syskon och allt till nästa nyår? Som sagt, vi får se. Ruben tyckte nog att födelsedagen blev lite av en besvikelse igår och jag är ledsen för detta. Sms, sång i telefon av mormor, morbror och familj är inte samma sak sa han och jag förstår honom. Men nu bor vi här och då får det bli som det blir.

Nu är Jonatan och Ruben på väg till Göteborg och kommer hem på söndag. Detta jag skrivit idag kommer antagligen inte ut på nätet förrän de är hemma igen. Kanske skriver jag mer innan oxå... vi får se, vi får se...

God fortsättning på 2004 till er alla som orkat läsa ända hit! :-)

/Cicci som längtar efter våren och sommaren!

2003-12-02
Måste snälla människor råka illa ut?

Tänk att det alltid är snälla människor som bara vill andra väl som råkar mest illa ut! Ju mer altruistisk en människa är desto mer ondska drabbar henne verkar det som. Människor som satt fred och kärlek i första rummet till priset av sitt eget väl och ve. Det är ofta dessa som råkar mest illa ut. Jag tänker på sådana som Martin L King och Gandhi till exempel. Men även mitt ibland oss, kanske i var mans bekantskapskrets finns människor som är snälla och goda och välmenande som bara får otack, misstänksamhet och oginhet tillbaka från sin omgivning.

Det finns en del människor jag känner som alltid ställer upp på andra. Som alltid vill göra så mycket de kan för att andra ska ha det så bra som möjligt. De vill det så mycket att de ofta glömmer bort sig själva. Deras egna behov försvinner någonstans på vägen och det största behovet blir att se till andras behov. Själv har jag ambitionen att sätta vänlighet, lyhördhet och medmänsklighet i första rummet när jag möter en annan människa. Jag slår aldrig andra på truten för att sko mig själv och bana väg för egen vinning. Men jag anser inte att andra har rätt att trampa på mig och utnyttja mig för att jag försöker vara snäll. De måste respektera att jag är som jag är annars finns ingen anledning för mig att respektera att de är som de är.

Ibland händer det att jag vänder andra kinden till om någon slår men jag kan då och då även sätta hårt mot hårt för att kräva min rätt att inte bli trampad på. För det mesta undviker jag hellre människor som har en tendens att utnyttja andra för att själva dra fördel i olika situationer. Det går rätt fort att avslöja om en människa är sådan i de flesta fall. Det finns dock de som kan manipulera och lägga orden rätt så att det i första anblicken verkar vara en väldigt reko person. Då kan det bli svårare att se vem det är man har att göra med.

När man har som ambition att "lyssna in" en annan människa för att avläsa hans eller hennes avsikter kan man naturligtvis bli lurad ibland hur mycket människokännare man än är. Det händer ju ibland att den man möter inte är ett dugg flexibel redan från början. En sådan person kör bara "sitt race" rakt fram med skygglapparna på i hög fart. Förblindad av vad hon/han har för avsikt att uppnå för egen vinnings skull. Det blir extra svårt när hans/hennes övertygelse bygger på självpåfunna argument och en självpåtagen helgonroll.

När personen ifråga har intalat sig själv att allt hon/han gör har en god mening som är det bästa för alla andra. När argumenten för det hon/han gör grundar sig på att göra "det enda rätta", "det enda goda och ädla" för andras skull. Det är svårt då att komma med motargument som bygger på ett annat sätt att se då.

Hur får man ett självutnämnt helgon att inse att andra också kan vara helgon? Hur får man en sådan person att inse att andra kan ha andra behov än de hon/han har, att andra kan ha andra sätt att se på verkligheten och livet än den egna och att det finns andra sätt att uppfatta vad som är rätt och fel än hans/hennes?

Än värre är när man möter en människa som är helt övertygad om att hon/han är totalt felfri och aldrig kan göra något som skulle kunna bli fel på något sätt. Att kunna erkänna fel och brister och se på sig själv med självdistans, insiktsfullhet och en aning självironi är en dygd. Det är inte alla som klarar av det, det är sant.

Men tillbaka till problemet med att möta en "ofelbar" människa. Om man är tvungen att på något sätt ha en relation med en sådan här person, hur möts man då utan att själv råka illa ut i slutänden? Hur möter man en person som enbart har SITT SÄTT som det enda rätta och som inte klarar av att gå andra vägar än sin egen? Det blir omöjligt att samarbeta och att kommunicera blir lönlöst.

En annan sak som är svår är när man stöter på misstänksamhet som bygger på den misstänksammes självkännedom. Det vill säga, det man vet om sig själv och sin egen förmåga att göra "det rätta" i alla situationer. Det är också självklart det sätt som andra människor fungerar på. Alltså, har man själv fallit för frestelser som inneburit att man gjort nära och kära illa eller gått bakom ryggen på dem. Ja, då är det för den här personen också en självklarhet att alla andra fungerar likadant!

Det blir som när jag var tillsammans med en kille för massor av år sedan som var otroligt svartsjuk. Han såg rivaler i alla av manligt kön jag någonsin kom nära. Själv var han otrogen mitt framför ögonen på mig en gång på en fest.

Det är detta jag menar med att se sina egna fel och brister hos andra. Det är inte lätt när man råkar ut för detta! Hur bemöter man detta? Att bli misstänkliggjord utan grund?

Ja det är inte lätt att vara snäll. Att vilja allas väl. Inte när man har med människor av den här typen att göra!

2003-07-11

Idag skulle min mormor ha fyllt 99 år om hon fortfarande varit i livet. Ibland saknar jag henne. Jag undrar vad hon skulle tyckt om sina barnbarnsbarn. Men hon gick bort en månad och lite till innan hon fick sitt första barnbarnsbarn, Jesper. Ja ja sånt e livet...

Nu har jag bott här i Värmland i snart en månad. Flytten gick bra. Vi fick med i stort sett allt i två släpvagnar. Bara min dator blev kvar i lägenheten. Sedan när vi kom hit åkte hela mitt bohag in i garaget. Därifrån har det portionerats ut och pusslats in i Tommys hus allteftersom. Nu är det inte mycket kvar och allt börjar se riktigt mysigt ut här. Mina saker flyter in och passar överallt. *glad*

Det har varit både jobbigt och roligt att dona med inflyttningen. Mest jobbigt har det varit att ständigt bli avbruten när något varit på G. Barnen har ju krävt mat, kläder och en del fredsmäkling. Ibland har det varit regelrätt krig här men så är det ju. Var och en måste inta en social plats i familjen och när den är som störst är det ju frågan om fem barn, två vuxna, två hundar och en katt så det är ju en hel del social anpassning som ska till innan allt kommit på plats.

Matilda och Bosse är väl de som är mest klara med sina platser gentemot varandra. Men så är de ju hundar oxå. Första dagarna sprang Bosse flåsande efter Matilda och hon fick bita ifrån rätt friskt för att sätta honom på plats. Nu är det bara katten och Matilda som inte är riktigt till freds med varandra. Matilda jagar gärna Elsa så katten får vara på sin vakt. Men nu den senaste veckan har de tittat på varandra från tryggt avstånd och bara bevakat varandras göranden och låtanden. Vi får hålla koll på Matilda och vara med när katten kommer in. Det ska säkert gå bra det med till slut.

Just nu i skrivande stund sitter jag i vårt mysiga sovrum och barnen ser på TV. Tommy jobbar kvällen och jag har bakat muffins och lagat våfflor åt dem. Känner mig som en husmor! *ler*

Det är underbart att ha Tommy nära hela tiden. Att slippa vara långt ifrån och vänta i veckor innan vi ses igen. Det är himmelriket att krypa ihop i sängen på kvällen och veta att det här är vardagen nu. För även om det ibland varit jobbigt med barnen så har vi ju haft varandra och det är en styrka när det blir konflikter! Så jag älskar dig goa goa Du!

Snart är det semester. En vecka för oss själva att se fram emot! Ska bli underbart!! Bara koppla av och ta dagen som den kommer. Vi åker till Göteborg med barnen och fortsätter sedan till mysiga Svanesund och Christer och Charlotte. Där intar vi deras extrarum i garaget. Sedan får vi se vad vi hittar på på dagarna.

2003-06-11

2003-06-09
I fredags tog jag och barnen bussen till stan. Carina klev på samma buss och följde med oss. Väl på Nisseplatsen mötte vi världens goaste karl! Jag älskar dig Tommy!

Sedan gick vi i lämmeltåget till Älvsnabben. Det var en massa folk och alla ville de se Ostindiefararen åka i plurret.

Vi hade tur. Den Älvsnabbenbåt vi kom med lade sig på tvärs mitt i Göta Älv så att alla passagerare fick första parkett klockan 11 när sjösättningen gick av stapeln. Vi stod längst upp på båten och hade jättefin utsikt mot Henriksberg. Tack Älvsnabben! *ler*

Där stod vi vid relingen på övre däck och såg den bruna stora träbåten glida ut i vattnet till fanfarer. Massor av båtar låg utanför mellan Tysklandsterminalen och Henriksberg. Solen sken och det var precis lagom varmt. Härligt!!!

Vi gick aldrig i land på Henriksberg utan åkte tillbaka till Lilla Bommen med båten. Sedan tog vi bussen hem.

Jag och Tommy har haft en lugn och mysig helg. Varit ute på långpromenader i omgivningarna med Matilda och suttit hemma och haft mys med ljus, god mat och öl.

Lördagen var vi hundvakter till Nikita oxå så då hade vi två hundar. *ler*

På lördagskvällen åkte vi in till stan och gick på krogen med Christer och Charlotte. Conny och Mia var oxå med. Helmysigt! Kvällen avslutades på brorsans balkong innan vi tog nattvagnen hem igen.

Igår tog Tommy bussen till Värmland igen. Tänk att det var sista gången vi behövde åka ifrån varandra på det sättet. När det blir helg igen får vi samma hemadress!!!! Äntligen!!!

På torsdag fyller Christer år och samma dag får han och Charlotte nycklar till sitt hus! Vi ska dit och äta tårta! På lördag ska vi hjälpa dem att flytta och på söndag går mitt flyttlass! Fantastiskt!!! *ler*

2003-06-01

Välkommen tillbaka till mig Matilda! Bilden jag hade är gammal. Nu är hon 4 år och på bilden var hon 4 månader. Öronen blev inte så som hon hade dem då. Nu står de rätt upp. Det ska inte öronen göra på en Dansk-Svensk Gårdshund de ska se ut som de gjorde när hon var 4 månader, det vill säga som på bilden här bredvid.
Men go e hon ändå! :-)

Igår var vi i Slottskogen. Det var meningen vi skulle spela brännboll men ingen hade lust så det blev bara mys och grill o prat o skratt. Inte så illa det heller! Faktiskt riktigt roligt!

Jonatan och Ruben blev väl lite besvikna men sent på kvällen skickade de upp luftballonger så lite kul blev det i alla fall. *ler*

Nu är det inte länge kvar... inte länge alls! Åh, så jag läääängtar efter dig nu Tommy! Jag längtar så jag blir tokig!!!!

Här lever jag i kaos med lådor och säckar överallt. Har nog packat det mesta men det man använder varje dag får man ju spara till sist.

Mina händer och fötter har blivit lite lite bättre kanske. Till och från i alla fall. Just nu värker det i fingrarna så jag får nog sluta skriva tror jag.

Christer hade digitalkameran med sig igår så jag hoppas få lite bilder från brännbollen som jag kan lägga upp i fotoalbumet. Vi får väl se när det blir...

Tommy Tommy Tommy vad jag lääääääääängtar!!!! Jag älskar dig så mycket!!! Så mycket så mycket!!!!

2003-05-29
Hänt sedan sist:

23/5 t o m 25/5 Köpenhamnsresa med min älskade Tommy! :-)

27/5
Mmm Köpenhamn i sällskap med den goaste, mysigaste och finaste man jag vet! Kan man ha det bättre? Näe!!! *ler* Vi fick samma rum som vi hade sist! Mmm!!! Dansk öl. Hakkeböf. Danska pubar och så Ströget! Lördagen med frukost... *ler* Kvällen på promenad på Ströget igen. Det åskade och regnade men inte där vi satt i Nyhavn! Alla blev blöta runt om oss. Men vi kunde sitta kvar under parasollen till mörkret lade sig. Då gick vi in på puben vi satt vid. Där inne var det så mysigt!!! Livemusik! Sjunga med och så den murriga inredningen! Mums!!!! Helmysigt!!! Gosa med dig och njuta av en kall immig dansk öl! O sista dagen, där vi satt vid vattnet och njöt av folk o fåglar o försommarväder! Så bra vi hade det!!! *ler* Rummet finns kvar och väntar på att vi ska komma tillbaka. Nästa gång får vi se om vi kan få gjort lite av det vi har innestående oxå... *ler* Men nästa gång vi ska dit får vi gå ur DHR!! Inga kryckor och ingen värk i lederna eller vatten i händer och fötter! Eller hur? Fast det gick ju bra ändå! :-)

Skolresan gick med tåg till Varberg. Fästningen, Bockstensmannen och Karl XIIs kula! O sen åkte vi strandtåg oxå. Runt hela fästningen. Barnen gillade nog det bäst när chauffören körde tåget runt, runt, runt med loket i änden på sista vagnen. JAG tyckte inte det var SÅÅ mysigt faktiskt. Men som sagt, det tyckte barnen! :-)

En del av barnen klädde av sig och bytte om till baddräkt! Modigt!! Sedan kom de gående efter ett dopp med handdukarna hängande över axlarna och GLASS i näven! Ja jösses!! Var man sådan själv när man var i den åldern? Vi mammor tyckte det var SVINKALLT! Men det tyckte uppenbarligen inte ni! *ler*

Nä nu får jag ge mig för det gör fortfarande ont när jag skriver... *suck*

Snart, snart.... Snart bor jag inte här längre! Snart bor jag i det mysiga röda huset med vita knutar och kan sitta med dig, Tommy, och njuta på altanen! SNAAAART!!!!

 

Äldre funderingar:

Från:
2006-10-09...

2006-05-28 till 2006-09-19

2005-04-10 till 2006-05-25

2004-04-30 till
2005-03-21

2003-05-29 till 2004-04-20

2003-02-24 till 2003-05-21

2003-01-01 till 2003-02-18

2002-08-04 till 2002-12-31

2001-12-29 till 2002-06-10