Créme de la Cicci - en personlig blandning Tillbaka till startsidan

FunderingarVem är Cicci?FamiljenMina hemtrakterSkrivetBlandatMedia och KommunikationÄldreomsorg och vårdNatur& MiljöTrädgård

Media och Kommunikation och medier

När jag läst färdig på KomVux sökte jag vidare till Universitet och högskola. Jag kom in på mitt andrahandsval, Medie och kommunikationsvetenskapligt program, 120 poäng som skulle leda till en fil kand i Media och kommunikation. Eftersom jag bodde i Göteborg då, på Kaptensgatan i Majorna blev det till att pendla till Uddevalla nästan varje dag. Vi var tio eller tolv som gjorde det tillsammans och ofta hade vi roligt ihop på tåg och buss. Eller så diskuterade vi olika kommunikationsteorier. Vem minns inte Marshall McLuhans "The medium is the message". Vilka diskussioner!! :-)

En gång kom det ingen buss en lördag när vi skulle ha tenta. Då fick vi ta en taxi och Swebus stod för notan.

Hur som helst så kände jag efter att ha gått mina tre år att det jag lärt mig var ett nytt sätt att tänka. Inte så mycket som var konkreta kunskaper att direkt sätta igång och använda. Mer ett angreppssätt, en sorts tankemönster. Ett sätt att förklara detta på är till exempel att jag numera aldrig kan se en film utan att någon gång tänka på hur regissören använt sig av olika filmiska trix för att förstärka känslor eller leda in betraktaren åt önskvärt håll.

Kvällstidningarna läser jag numera med kilometeravstånd. Det vill säga jag köper inget som står där rakt av.

Ja man kan säga att mina år med medie och kommunikationsvetenskap gav mig massor men inget konkret att använda i praktiken.

Journalistlinjen på Molkoms folkhögskola gav mig ett konkret verktyg att omsätta mina teorier i praktiken med, journalistiken! De två terminer jag gick där var å ena sidan helt fantastiskt roliga och intressanta. Å andra sidan mycket jobbiga socialt eftersom klassen delades i två läger med varsin "katta" i varje. Vi hade en annan kurskamrat som reagerade med känslor på utsidan, denne var som ett mätverktyg som mätte högre värden än det var tänkt att mäta...

Jag är glad att jag kom in och gick mina terminer i Molkom och jag är glad att de är över...

 

Usenet
Usenet kanske inte är ett ord någon använder längre... >>>
Cyberrymden påverkar våra iidentiteter
Vi har chansen att anta vilken identitet som helst på internet och många av oss gör det... >>>
Muntlig och skriftlig tradition
Att berättelser och ord alltid haft en central roll för oss människor är ingen hemlighet. Men vem har tänkt på vilken roll själva berättandets teknologi har?
>>>
Några arbeten jag gjort på universitet&högskola...

Medielänkar

Jesper Strömbäcks länksida