Créme de la Cicci - en personlig blandning Tillbaka till startsidan

FunderingarVem är Cicci?FamiljenMina hemtrakterSkrivetBlandatMedia och KommunikationÄldreomsorg och vårdNatur& MiljöTrädgård

Trädgårdsintresset har blivit större med åren. Jag minns hur uttråkat jag lyssnade på min mamma när hon skulle visa vad som blommade och vilka växter hon hade planterat. Nu är jag själv likadan... Ja ja men det är väl i sin ordning?

Vår trädgård

Tommy och jag tycker lika mycket om att fixa och dona. "Pyssligt"
är ett ord som han gärna använder när det blir småmysigt. Vi vill
gärna ha det "pyssligt" och det finns ständiga projekt
och många drömmar...

Förgätmigej

Jag har mina favoriter helt klart men de växlar. Förgätmigej såg jag i en trädgård i Ulvsby en gång. Ljuset föll så fint rakt in bland de himmelsblå små blommorna och jag föll direkt. Så ville jag också ha det i min trädgård. Nu har jag denna lilla skönhet som sprider sig som ogräs. Men det får den göra för den är sååå söt tycker jag.

En annan favorit är stockrosor. Tommy och jag var på Öland för några år sedan. Där växte stockrosor utmed en husvägg. I regnbågens alla färger. Fantastiskt fint. I en rabatt vid det första hus jag ägde, i Härryda, satte jag stockrosor. Tyvärr såldes det huset innan stockrosorna hann komma till sin rätt. Men jag känner de som köpte huset så jag fick se hur rabatten blev ändå. Nu är det många år sedan jag var där men hoppas de finns kvar...

Stockrosor på Öland

I vår trädgård har stockrosorna fått fäste nu och förgätmigej likaså. Vi har massor med ringblommor, kärleksört, solvända och lavendel. Prästkragar, lupiner och rosor. De senare önskar jag att jag hade bättre hand med. I Göteborg, i trädgårdsföreningen finns hur många rosor som helst och jag har alltid älskat att vandra där när de blommar.

När jag bodde i Gunnilse köpte jag Peacerosor och Fairy. På framsidan fanns en buske med en rossort som jag inte vet vad det var.

Peaceros i Gråbacka Gunnilse

Bilden till höger håller inte någon högre kvalitet. Men så är den från början av det här århundradet också, som synes..

Till vår trädgård här i Forshaga har vi köpt Fairy och de är samplanterade med brudslöja. Tillsammans blir det här en utsökt vacker uppenbarelse.

Vår trädgård har en övre och en nedre del och vid trappan ner har vi satt en rosenbåge. Där växer numera två

klätterrosor som vi hoppas ska trivas och ta sig. En New Dawn från ena hållet och en Flammentanz från det andra.

Fotoalbum från vår
och andras trädgårdar

2007-05-27 En trädgård i Ulvsby
2007-08-16 Vår trädgård
Mer blommor i augusti...
2007-09-06 Vår trädgård

Äpplen från vårt äppleträd